Halsband – Tanya

389 kr

Ett vackert halsband i all sin enkelhet gjort av Tagua*, även känt som vegetabiliskt elfenben i ett svart läderband som går att variera längd på. Vacker design som värnar om vår natur.

Material: Tagua, Läder

Artikelnr: N/A Kategorier: , , , Etiketter: ,

Ett vackert halsband i all sin enkelhet gjort av Tagua*, även känt som vegetabiliskt elfenben i ett svart läderband som går att variera längd på. Vacker design som värnar om vår natur.

Material: Tagua, Läder

*Tagua är ett frö som kommer från Phytelephas Macrocarpa-palmen, en utrotningshotad palm som bara växer i de tropiska regnskogarna vid de sydamerikanska Stillahavskustens kuster. Cellstrukturen och kornen liknar den hos elefantelfenben, men är tätare och mer motståndskraftig. Det liknar det finaste elfenbenet i textur och färg och är något mjukare än däggdjurs elfenben och innehåller vanligtvis ett tomrum i mitten av nöten.

Nötterna skördas efter att de är mogna och har fallit till marken och samlas och torkas, vilket innebär att ingen skada görs på regnskogen under produktionsprocessen. Tagua ersätter slakten av däggdjurs elfenben (elefanter och annat) inom textil- och modeindustrin. På ett år producerar en taguapalm lika mycket elfenben som en genomsnittlig afrikansk elefanthona.

Under en resa till sitt hemland Ecuador 2013 träffade Denise Cruz, som hade arbetat inom mode- och designbranschen i nästan tjugo år, Fair Trade-organisationer för att upptäcka hur de fungerar och träffade sedan några av hantverkarna som deltar under Fair Trade paraply. Att se den stolthet dessa begåvade människor hade över sitt arbete och vad de kunde åstadkomma under svåra omständigheter fick henne att börja fundera på hur de kunde göra fantastiska produkter tillsammans där design och kvalitet går hand i hand – och samtidigt gynna hennes folk. Hon bestämde sig då för att omvandla sitt varumärke så att hennes verksamhet skulle fungera enligt Fair Trade-principerna. Denise Cruz – For My People

Genom att producera vacker design av högsta kvalitet ökar synligheten för ecuadorianska hantverkare i Europa. Det förbättrar livet och levnadsvillkoren för små producenter och hjälper dem att bygga långsiktigt hållbara företag. Denise Cruz arbetar bara med lokala hantverkare, där många bor i små städer längt från storstäderna. Att upprätthålla personliga relationer med dem alla och besöka deras samhällen varje år säkerställer att alla Fair Trade-principer följs. Allt företaget producerar hjälper till att bevara och främja den kultur som inspirerar dem.

Maila mig om du har någon fråga.
Leverantör: Denise Cruz

Vikt 0,1 kg
Dimensioner 10 × 10 × 2 cm
Färg

Grön, Svart

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Halsband – Tanya”