Braständare Kotten – Påse

135 kr

Kotten är den perfekta gå-bort-present till värden eller värdinnan som redan fått vinflaskan, konfektlådan och blomsterkvasten. En present med omtanke om både mottagaren och vår jord. Den består av två kombinerade restprodukter, en innovativ idé – snyggt förpackat för att tålas att stå framme på spiselkransen. Med en enda Kotte, en tändsticka och några torra vedklampar tänder du brasan på några minuter utan näver, papper eller kemikalier – eller grillen helt utan tändvätska.

Asken innehåller 9 st. kottar och hållbara mysstunder.

Tillgänglighet: I lager

Artikelnr: Kotte12 Kategorier: , , , Etiketter: , ,

Kotten är den perfekta gå-bort-present till värden eller värdinnan som redan fått vinflaskan, konfektlådan och blomsterkvasten. En present med omtanke om både mottagaren och vår jord. Den består av två kombinerade restprodukter, en innovativ idé – med en enda Kotte, en tändsticka och några torra vedklampar tänder du brasan på några minuter utan näver, papper eller kemikalier – eller grillen helt utan tändvätska.

Påsen innehåller 30 st. kottar och hållbara mysstunder.

När Robert Kraft satt på ett utedass läste han ett husmorstips i en tidning om att man kunde plocka kottar i skogen och doppa dem i stearin för att göra en braständare. Han provade men insåg att kottar plockade i naturen som är doppade i stearin inte brinner speciellt bra. Efter ett antal experiment hade Robert lyckats få fram en process där man effektivt impregnerar kotten med stearin.

Sedan oktober 2015 samarbetar Robert med tre andra entreprenörer och tillsammans har de vidareutvecklat Kotten till en vacker, funktionell och effektiv braständare förpackad i en presentask ämnad att ges till någon som behöver lite värme.

Kottarna plockas i specifika skogar runt om i Sverige. Varje plockning är ursprungsmärkt då man vill veta exakt varifrån den kommer. Ur kotten plockas fröna för att sedan bli nya tallplantor. Det är här vi köper kottarna som annars hade slängts eller eldats upp.
Stearinet kommer från en fabrik som gör svanenmärkta ljus. Tillverkningen sker så att en vit kärna stöps för att sedan doppas i färgat stearin. I vissa fall blir ljusen missformade och då kan de inte återanvända stearinet eftersom färgerna är blandade. Istället för att de missformade ljusen slängs så återvinner vi stearinet.
Förpackningen är designad, tillverkad och packad i Sverige. En del av förpackningarna är packade av Scouter som fått bidrag till sin scoutkår.

Hos leverantören Braskotten kan du se hela sortementet.
Maila mig om du har någon fråga.

Vikt 0,4 kg
Dimensioner 23 × 18 × 12 cm

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Braständare Kotten – Påse”