Att väva sin historia – Klässbols

479 kr

Titel: Klässbols Linneväveri – att väva sin historia
Författare: Sven Smedberg
Förlag: Heidruns Förlag
Bandtyp: Inbunden
Utgiven: September 2010
Antal sidor: 210

Tillgänglighet: Endast 2 kvar i lager

Artikelnr: 7016 Kategorier: , , , Etiketter: ,

Titel: Klässbols Linneväveri – att väva sin historia
Författare: Sven Smedberg
Förlag: Heidruns Förlag
Bandtyp: Inbunden
Utgiven: September 2010
Antal sidor: 210

Om innehållet
Det började för 90 år sedan i köket i Nystuga i Klässbol, där vävaren Hjalmar Johansson efter arbetsdagen på Stavnäs Yllefabrik vävde lakan och enklare dukmönster.

Det är en lång, krokig och mödosam väg från denna trävävstol till det moderna väveriet, där tredje och fjärde generationen Johanssöner nu väver linne för ambassader och kungliga banketter.

Om vägen till framgång inneburit att erövra ny teknik, introducera ny design och skapa ett respekterat, modernt varumärke, har samtidigt det historiska arvet hela tiden hållits levande.

Om författaren
Sven Smedberg är född 1941, bosatt i Mangskog i västra Värmland. Studier i humaniora i Uppsala, fil. kandidat.

Efter att i många år ha varit knuten till Ingesunds Folkhögskola och dess teaterlinje ägnar Sven sig numera åt ordet, det skrivna, det talade, det lyriska, det dramatiska, det sakliga, i första hand som poet och konstanmälare.

“Sven Smedberg är en diktare i den stora modernistiska lärda traditionen från Ezra Pound och Eliot. Det är inte varje dag Sverige får en ny betydande diktare.”, skrev den danske författaren och litteraturkritikern Poul Borum 1996.

Klässbols linneväveri är ett familjeföretag som härstammar från slutet på 1800-talet. Det är nu tredje och fjärde generationen som driver företaget. Produktionen är belägen i Klässbol utanför Arvika i Värmland, där det även finns en butik och kafé. Klässbols och lin är lika med kvalitet och det finns produkter för alla rum. Kunglig hovleverantör sedan 1970-talet och står bland annat för dukarna till Nobellfesten. Samtidigt som de bevarar gamla, traditionella mönster tar de fram nya, moderna. De samarbetar med erkända formgivare, både nationella och internationella. Klässbols har vunnit flera designpriser.

Maila mig om du har någon fråga.
Leverantör: Klässbols Linneväveri AB

Vikt 1,1 kg
Dimensioner 35 × 25 × 5 cm

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Att väva sin historia – Klässbols”