Karottunderlägg – Palmblad

105 kr

Praktiska och vackra grytunderlägg med dekor i form av en grön stjärna, tillverkade av kvinnor i olika grupper på landsbygden söder om Colombo på Sri Lanka.

Storlek: Ø 20 cm

Tillgänglighet: Endast 2 kvar i lager

Praktiska och vackra grytunderlägg med dekor i form av en grön stjärna, tillverkade av kvinnor i olika grupper på landsbygden söder om Colombo på Sri Lanka.

Storlek: Ø 20 cm

Korghantverket görs av en speciell stamlös palm vars blad lämpar sig särskilt väl att fläta korgar m.m. med. Palmen kallas Wattake Watti på singalesiska. Kvinnorna samlar in palmbladen som sedan rengörs och läggs i blöt. Därefter kokas bladen mjuka och till slut torkas de. En del blad färgas för att sedan torkas ytterligare en gång.

Kvinnorna träffas i en gemensam lokal där de ibland arbetar tillsammans och där nya kvinnor i gruppen får lära sig hantverket. Men mestadels arbetar kvinnorna i hemmet samtidigt som de ser till sina barn och maten kokar på spisen. Att tillverka korgar innebär att de får en välbehövlig extrainkomst till sina familjer.

Sarvodaya är en religiöst och politiskt obunden organisation som arbetar över hela Sri Lanka för att förbättra levnadsvillkoren för landets fattiga. De verkar i över 2000 byar och driver hem för föräldralösa barn, skolor, utbildningar för fattiga unga, hem för gamla mm. De hjälper också till att starta hantverksgrupper ute i byarna. Sarvodaya hjälper också till med packning och export.

En del av det du betalar för varorna går till Sarvodayas sociala verksamheter. Att köpa dessa produkter betyder således något för många fattiga människor.

Hos leverantören North & South Fair Trade kan du se hela sortimentet.
Maila mig om du har någon fråga.

Vikt 0,1 kg
Dimensioner 22 × 22 × 2 cm

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Karottunderlägg – Palmblad”