Påskägg i trä

45 kr

Söta handmålade ägg i trä glada färger och mönster. Passar fint att hänga i påskriset eller dekorera med i fönster eller dörröppningar. En Fair trade vara från Watake Watti, Sri Lanka

Storlek: 6 cm

Tillgänglighet: I lager

Artikelnr: SL-13234 Kategorier: , , , Etiketter: ,

Söta handmålade ägg i trä glada färger och mönster. Passar fint att hänga i påskriset eller dekorera med i fönster eller dörröppningar. En Fair trade vara från Watake Watti, Sri Lanka

Storlek: 6 cm

Palmträ och gummiträ används i produkterna och träden odlas i plantager på Sri Lanka. Några av produkterna är gjorda av plywood. Inga sällsynta träslag eller urskogsområden påverkas. Färgerna är miljövänliga och godkända enligt de regler EU fastställt för leksaker.

Hantverksgrupperna i de fattiga byar på Sri Lanka snidar och målar på trä och deras hantverk har en lång tradition. De fem små grupperna som gjort dessa varor består av 5-20 personer. Männen gör för det mesta träarbetet och kvinnorna målar med klara, starka färger.
Det är svårt att hitta arbete i byarna, många flyttar in till städernas slumoråden men de flesta vill egentligen inte flytta. Så genom att arbete skapas kan byarna utvecklas och det ger byborna möjlighet till ett bättre liv.
Designen och träarbetet är ofta mycket komplicerat och målet är att producenterna skall bli kända för sin hantverksskicklighet. På så sätt kan de klara konkurrensen från stora företag med industrialiserad tillverkning.
Sarvodaya är en religiöst och politiskt obunden organisation som arbetar över hela Sri Lanka för att förbättra levnadsvillkoren för landets fattiga. De verkar i över 2000 byar och driver hem för föräldralösa barn, skolor, utbildningar för fattiga unga, hem för gamla mm. De hjälper också till att starta hantverksgrupper ute i byarna. Sarvodaya hjälper också till med packning och export.
En del av det du betalar för varorna går till Sarvodayas sociala verksamheter. Att köpa dessa produkter betyder således något för många fattiga människor.

Hos leverantören North & South Fair Trade kan du se hela sortementet.
Maila mig  om du har någon fråga.

Vikt 0,05 kg
Dimensioner 8 × 5 × 5 cm

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Påskägg i trä”

Du kanske också gillar …